Volg je hart, want het klopt.
In 2020 stopte ik na 10 jaar met de cityguide die ik zelfstandig uitgaf en besloot ik me te gaan richten op iets wat ik als kind al het liefste deed; schrijven met de hand (de inhoud deed er niet toe, het ging me om het proces van de letters met de hand op papier zetten, en om het eindresultaat, die verschillende letters strak in het gelid). Het onderwijs sprak me al langer aan en nog tijdens mijn opleiding tot Docent Handschriftonderwijs en Schrifteducatie kreeg ik de kans te beginnen als docent Schrijven op De Kempel in Helmond, een rol die me erg goed bevalt.

foto Ilse

Daarnaast help ik graag kinderen en volwassenen met het verbeteren van hun handschrift en bied ik ondersteuning aan scholen (po en vo) die hun handschriftonderwijs onder de loep willen nemen of anderszins ondersteuning op dit gebied kunnen gebruiken. Een online training (klinkt tegenstrijdig, maar het kan zeker!) om zelf je handschrift te verbeteren is ontwikkeling.

Het vakgebied staat in de schijnwerpers, veel meningen en feiten komen voorbij; ik vind het allemaal ontzettend boeiend! Het geeft me veel energie hiermee bezig te zijn en ik ben van plan dat nog heel lang te doen.

Ilse van der Palen

Kan ik iets voor jou betekenen? Stuur me een berichtje!